Šta je pametna kuća
Koncept modernog življenja

Pametna kuća™ je koncept modernog domaćinstva i življenja u njemu. Kuća je pametna jer se prilagođava trenutnoj aktivnosti, raspoloženju, navikama i životnom stilu svakog ukućana, a pritom ostvaruje energetske uštede.

Pametna kuća™ je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje, održavanje i ugradnju. Napravite od svog doma mesto zadovoljstva, zabave i druženja.

Upravljanje je intuitivno i lako

touch screen-om internetom daljinskim upravljačem putem SMS poruke

Ova četiri načina upravljanja ne idu nužno zajedno, već se kombinuju shodno potrebama korisnika. Upotreba sistema Pametna kuća™ ne zahteva tehničko predznanje, a sve funkcije su intuitivne i vizuelne.

Zašto Pametna kuća
  • za upotrebu nije neophodno nikakvo tehničko i informatičko znanje niti posebna obuka
  • optimum u pogledu odnosa cene i korisnosti
  • mogućnost integracije sa tasterima svih proizvođača
  • korisnik ima i mogućnost ručnog upravljanja

Šta sve kontroliše
Sistem se sastoji od nekoliko modularih celina koje klijent može po želji i sopstvenim potrebama da implementira u svoju kuću. Podsistemi mogu da funkcionišu nezavisno ili da zajedno čine proizvode sistema Pametna kuća™.
Želite da pogledate o kakvim modularnim sistemima je reč?

Pogledajte šta vam Pametna kuća™ omogućava.

Primeri
Primeri iz prakse neka vam posluže kao inspiracija za razmišljanje o Vašoj pametnoj kući.
  • Porodična kuća
  • Vikendica
  • Kuća porodičnog čoveka
  • Pomoć u kući
  • stan hedoniste

Proizvodi

ŠtedišaMultimediaZa vaše momente

Bez obzira na to koji sistem za grejanje i hlađenje imate realizovan u vašem stanu ili kući, automatizacija po sistemu Pametna Kuća™ omogućava jednostavno integrisanje različite opreme i različitih zahteva korisnika i njihovo kombinovanje u jedinstvenu celinu.

Automatizacija u službi uštede energije i jednostavnosti

Upravljanje grejanjem u prostoru je realizovano pomoću touch screen-a, odakle se sa jednog mesta mogu postaviti željene temperature, različite za svaku zonu. Ponuđene funkcije omogućavaju podršku različitim strategijama energetske efikasnosti. Promena režima rada u stanu ili kući je jednostavna, bez potrebe za tehničkim predznanjem korisnika.

Grejanje može biti bazirano na upotrebi više različitih energenata (gas, struja, toplotna pumpa, solar, itd.). Pametna kuća™ omogućava uspostavljanje automatske logike koja će voditi računa o izboru optimalnog izvora toplote, prema spoljnoj temperaturi i uslovima korišćenja objekta.

Moguće je nezavisno upravljanje temperaturom u svakoj prostoriji u različitim vremenskim intervalima u toku dana. Tokom zime, dok su deca na zimovanju, moguće je podesiti temperaturu u njihovim sobama na minimum, dok je temperatura u ostalim prostorijama objekta optimalna. U zadato vreme sistem uključuje grejanje i u njihovim sobama kako bi temperatura dostigla optimalnu vrednost pri njihovom povratku.

Sa jednog mesta kontrolišite i sinhronizujte sve vaše multimedijalne uređaje, media server i još mnogo zanimljivosti može biti skrojeno specilano prema vašim potrebama.

Okrenite tehnologiju vama

Jednim pritiskom dugmeta na daljiskom upravljaču ili na touch screen-u, moguće je inicirati scenario „Kućni bioskop“ koji će da prilagodi ambijent: da spusti roletne i zamrači prostor, da spusti platno za video bim i uključi projektor, da isključi svu rasvetu sem jedne koja će da ostane uključena još taman toliko da vi odete po kokice i udobno se smestite u fotelju.

Želite da opremite Vašu kuću novim TV, kućnim bioskopom, zvučnicima… Kako napraviti pravi izbor? Gde kupiti? Uštedite vreme i novac, obratite se našem stručnom timu koji će zajedno sa Vama oformiti multimedijalni sistem po Vašoj želji. Izbor TV aparata, Blu-ray plejera, AV risivera, i vrhunskhi zvučnhi sistema sada će biti lak uz stručni tim Pametne kuće.

Kreirajte omiljene liste i vremena emitovanja, Pametna kuća™ vam nudi čitav spektar mogućnosti povezivanja uređaja za kontrolu zvuka i slike i to kroz razne prostorije. Kreirajte scenarija, odredite redoslede dešavanja, prilagodite kuću ili stan vašim trenutnim aktivnostima ili raspoloženju. Samo mašta može biti granica.

Na Vama je da uživate u životu. Promenite ambijent jednim dodirom na touch screen. Kućni bioskop, romantična večera, nedeljno opuštanje, kartanje sa prijateljima. Samo Vaša mašta je granica.

Prilagodite dom svom raspoloženju i aktivnostima

Napravite od svog doma mesto zadovoljstva, zabave i druženja. Pametna kuća™ Vam omogućava da daljinskim upravljačem ili touch screen-om inicirate scenarija koja će u trenutku pretvoriti ambijent Vašeg doma u bioskop, diskoteku, bluz ili jazz klub ili mirnu oazu za opuštanje… Rasveta, roletne, HiFi sistem, klimatizacija i svi drugi aparati će se zajedno potruditi da Vam pruže trenutke zadovoljstva.

Roletne se automatski spuštaju u toku prepodneva, a podižu poslepodne, kada sunce više ne sija direktno. Ukoliko vaš dom ima velikim brojem rasvetnih tela Pametna kuća™ upravljanje pojednostavljuje i svodi na izbor scenarija: noćna rasveta, dnevna rasveta, veče u kući, druženje sa prijateljima. Vi možete svakim svetlom da upravljate i pojedinačno, ručno ili putem daljiskog upravljača.

Jednim dodirom na touch-screen aktivirate scenario „odlazak od kuće“ i isključujete sve uređaje za koje smatrate da ne treba da ostanu uključeni u Vašem odsustvu: isključiće se rasveta, bojler, šporet, utičnica koja se koristi za peglanje, itd. Sa druge strane, slanjem jedne sms poruke, u prilici ste da inicirate scenario „dolazak kući“ koji uključuje klima uređaj i bojler, uključuje rasvetu ispred objekta… Kuća je spremna za Vaš dolazak.